Gula bergen

IMG_2417

Nästa stopp på resan var som sagt Huangshan, eller Gula bergen som de också kallas. Vi steg upp tidigt och snubblade rakt på en taxi som tog oss till tågstationen, men väl där blev vi lagom stressade av att inte ha en enda spänn kvar i kontanter bara för att upptäcka att alla bankomater var stängda. Många varv runt den enorma stationen senare lyckades vi tack och lov hitta en på våningen under. Skojar inte, alla tågstationer vi var på i Kina är större än de flesta flygplatser jag sett. Men iväg kom vi till slut! Väl framme i bergen var det kanske lite krångligare än vi trott att hitta hotellet men en 11 kronors bussresa för mycket kom vi iallafall rätt. Trodde vi, för när vi kom till receptionen fanns där en trevlig herre som bestämt visade oss till ett annat hotell på andra sidan ravinen. Oh well, där kunde vi ju checka in så hotellet hade väl bara flyttat.

IMG_2404

Kinesiska snabbtåg, 380 km/h gick det i minsann.

IMG_2398

Kajsa väntar snällt på bussar i Huangshan.

IMG_2416

Och tittar på hotellet vi trodde vi skulle bo på.

IMG_2423

Men vi hamnade i det här rummet istället. De bjöd på både te och äpplen, finemang!

IMG_2424

Men sen blev vi hungriga och gick ner i receptionen. Där hittade vi resans intressantaste måltid, self-heating-fish-flavoured-pork! Allt som ligger på bordet skulle alltså pusslas ned i byttan och sen hux flux började det koka och ryka.

IMG_2430 IMG_2436

Kemisterna gissade vilt och kom fram till det inte helt otippade ”exoterm reaktion”. Den något lata analysen googlades sedan fram till att vi hade gjort släckt kalk i byttan, helt klart exotermt!

Morgondagens frukost var mindre äventyrlig men väldigt godkänd för att vara kinesisk frulle, massa bröd till västerlänningarna. Och kaffe!

IMG_2439

Sen gick vi ut för att hoppa på bussen vi åkt fel med dagen innan, för nu skulle vi upp på berget.

IMG_2443 IMG_2455-2

Vilket man lättast gör medelst linbana.

IMG_2469 IMG_2471

Sen var det bara att börja knata runt.

IMG_2481 IMG_2497 IMG_2513 IMG_2542

Skyltarna var mycket informativa.

IMG_2573 IMG_2581 IMG_2582 IMG_2585IMG_2601 IMG_2607 IMG_2630 IMG_2645

Även om alla inte gjorde vad som stod på dem.

IMG_2647 IMG_2655 IMG_2671 IMG_2680 IMG_2698

Fanns också några hotell och restauranger där uppe, till vilka all utrustning, mat och vatten bärs(!) upp för berget av kineser som jag hoppas har en bra sjukförsäkring.

IMG_2717

Finns inga dåliga kläder för bergsbestigeri.

IMG_2725 IMG_2739

Ifall man blev trött kunde man också få bli buren av de här raska herrarna. De vi såg som blev burna var dock nog tyvärr de som egentligen hade mått bäst av att promenera lite.

IMG_2750

OBS OBS.

IMG_2751 IMG_2752 IMG_2753 IMG_2789 IMG_2843 IMG_2854 IMG_2863 IMG_2877 IMG_2892 IMG_2896 IMG_2917 IMG_2922 IMG_2953 IMG_2956 IMG_2961 IMG_2986-3 IMG_2998 IMG_3000 IMG_3007

Här bodde bärarna. Tror vi.

IMG_3057

Och här är den fantastiska Welcoming Pine! Står enligt legenden och hälsar alla välkomna till berget! Vi kom visst från fel håll.

IMG_3160

Vilket blev ännu tydligare vid den här skylten. Vi gick alltså ned för backen, betyder det att vi råkar ut för det motsatta?

IMG_3173

Hemfärd med linbanan.

IMG_3176

Var en fin promenad ned till hotellet igen.

IMG_3183 IMG_3190 IMG_3195 IMG_3197 IMG_3200

Råkade gå förbi ett manager-peptalk också, himla fint sätt att starta jobbdagen på.

IMG_3204

Sen testade vi hotellets restaurang, försökte beställa flera rätter som man brukar göra i Kina men fick över google translate veta att nudelsoppan vi valt ”has a lot of weight”. Så vi tog bara den.

IMG_3212 IMG_3216

Var nog tur det.

IMG_3223

Sen somnade vi gott och vaknade med en härlig träningsvärk, Kajsas iphone berättade att vi hade gått ungefär 200 våningar i trappor sammanlagt under dagen. Väldigt väldigt värd promenad! Efter frukost tog vi en liten promenad i ravinen där hotellet låg, men det får bli ett annat inlägg.

 

You may also like